بنوته كول مشرف عام المنتدي
عدد المساهمات : 1120 نقاط : 13504 التقييم : 9 تاريخ التسجيل : 23/06/2009
| موضوع: خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح 7/13/2010, 1:03 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بيضة فى درجة حرارة الغرفة
من 6 ل 7 اكواب دقيق
الطريقة
امزجى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة
اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى اضيفى الملح و قلبى جيدا و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا
رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت مع دهان وجه العجينة و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء
بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة
جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة
و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه
بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق
قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات
برديها بعد كده على رف سلك
و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر
لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس و سخنيه 5 او 7 دقائق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اختبار تضاعف العجينة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة 2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة 1/4 كوب زيت نباتى 3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين سبيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد 1/4 كوب سكر 2 بكتة خميرة فورية 2 و نصف معلقة صغيرة ملح
| |
|