sarafoad مشرف عام المنتدي
عدد المساهمات : 535 نقاط : 12388 التقييم : 5 تاريخ التسجيل : 22/06/2009 العمر : 26
لعبة بنوته كول كول جديد في اللعبة : (1/1)
| موضوع: سلطة السيزر الجميله لكل بنوته كول 3/8/2010, 12:12 pm | |
| سلطة السيزرأنا باعرف ناس كتير بتروح محلات معينة علشان تاكل سلطة السيزر بالرغم من إنك لو عمليتها في البيت مش هتاخد منك وقت خالص وكمان مش هتكلفك كتير لأن مكوناتها بسيطة جدًّا...المقادير:[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]• خس كابوتشا.• عصير ليمونة.• معلقة مستردة.• ملح وفلفل. • زيت زيتون.• زيت ذرة أو زيت عباد الشمس.• قطعتين أنشوجة.• شريحة توست محمص.• بيضة مسلوقة.• جبنة بارميزان. • 4/1 كوب كريمة.الطريقة:• أول حاجة هاقطع الخس في طبق وعلى فكرة هاقطع الخس بإيدي علشان أحافظ على الفيتامينات اللي فيه.
• بعد كده هعمل الصوص الخاص بالسلطة وهو عبارة عن "خل + زيت ذرة أو زيت عباد الشمس + زيت زيتون + ملعقة مستردة + عصير الليمون + الملح + جبنة بارميزان" وهاضربهم مع بعض في الخلاط.. وبعد كده هاضيف عليهم ربع كوب كريمة وهضربهم مع بعض مرة كمان. • بعد كده نحط الصوص المضروب في الخلاط على الخس المتقطع وفى الآخر نحط عليهم شرائح الأنشوجة والبيض المسلوق وعيش التوست المحمص... [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ده الشكل النهائي للطبق السلطة... وبالهنا والشفا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]سلطه الطماطم بالريحان والمتزريلا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير:• 4 معالق زيت زيتون أو زيت عادي.• معلقتين ريحان أخضر مفروم.• نص كيلو جبنة موتزاريلا مقطعة شرائح. • نص كيلو طماطم مقطعة شرائح. • 4 معالق خل.• مسطرده. • ملح / فلفل. الطريقة:• في البداية نبتدي نعمل الصوص وهو عبارة عن "الخل + المسطردة + ملح + فلفل" ونقلبهم كلهم مع بعض وبعد كده نضيف إليهم الجبنة الموتزاريلا والريحان المفروم وعلشان نحصل على اللون الأخضر الغامق للريحان المفروم يبقى نسلق الريحان وبعد كده نشيله من الميه السخنة ونحطه في الميه الباردة وبعد كده نضربه في الخلاط...بعد كده نجيب الطبق بتاع السلطة ونبتدي نحط شرائح الطماطم وشرائح الجبنة بشكل متناسق ونحطهم في الطبق ونضع عليهم الصوص اللي احنا عملناه.ده الشكل النهائي لطبق سلطة"الطماطم بالريحان والموتزاريلا" وبالهنا والشفا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|