| كيفية عمل المربى فى البيت ..... | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
ضي القمر عضو فعال
عدد المساهمات : 43 نقاط : 10481 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 22/08/2010
لعبة بنوته كول كول جديد في اللعبة : (1/1)
| موضوع: كيفية عمل المربى فى البيت ..... 8/22/2010, 8:57 am | |
| موسوعة صنع المربى في البيت مع التدابير
كيفية عمل المربى فى البيت ..... بالصور
قبل ما نبدا في عمل المربيات فيه كم نصيحه لازم تعرفيها علشان تظبطى المربى وتطلع حلوه ...
"السكر والفواكه"
لازم يكون السكر اللي بالمربى نقي خالي من شوائب، و كمان الفواكه تكون طازجه.
"إناء الطهي"
حاولي إنك تستعملي إناء مستدير سميك من الجوانب. للتقليب :بلاش تستعملي معلقه معدنيه للتقليب وحاولي إنك تستبدليها بمعلقه خشب.
"على نار هاديه"
لازم تذوبي السكر على نار هادئه وتحاولي إنه يدوب على الآخر ..
لابد من اضافة عصير الليمون إليه علشان المربى .. علشان لا يكون السكر بالمربى زائد . أول بأول احرصي وإنت بتقلبي المربى إنك تشيلي الريم أول بأول وده علشان المربى يكون لونها رايق وصافي.
البرطمان:
بالنسبه للبرطمان اللي هتعبي فيه المربى لازم يكون نظييف وجاف تماما من المياه هو والملعقه اللي هتستخدميها علشان المربى لا تخرب وتعفن.
أحكمي الغلق :
زي ما بيكتبوا على علب المربات لازم تملي البرطمان على الآخر علشان لا يكون فيه حيز يسمح بدخول الهواء، لازم تقفلي الغطاء تمام .
اختبار نضج المربى :
علشان تعرفي إذا كانت المربى استوت ولا لأ ؟ فيه حاجه ممكن تعمليها وهي إنك تاخدي معلقه من المربى وتحطيها على طبق جاف وتسيبيها شويه لغاية ما تبرد. وبعد كده تشوفي إذا كانت سميكه ولا لأ ؟.
في التلاجه
بعد ما تبرد المربى عبيها في البرطمان زي ما اتفقنا واحتفظي بيها في الثلاجه.
بس تعالي نشوف طرق عمل أنواع مختلفه من المربى
| |
|
| |
ضي القمر عضو فعال
عدد المساهمات : 43 نقاط : 10481 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 22/08/2010
لعبة بنوته كول كول جديد في اللعبة : (1/1)
| موضوع: رد: كيفية عمل المربى فى البيت ..... 8/22/2010, 9:01 am | |
| مربى التين
* المقادير * كيلو تين كيلو سكر عصير ليمونه ربع معلقه صغيره مسحوق قرنفل
* الطريقه *
1- أحضري التين واغسليه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحطيه في طبق صيني على هيئة طبقات وبين كل طبقة وطبقة ضعي سكر. 2- اتركيه فترة تتراوح من 2 إلى 3 ساعات لغاية ما يخرج كمية المياه اللي موجودة فيه. 3- بعد كده حطيه على نار هادئة مع التقليب لغاية ما تلاقي السكر اللي فيه ذاب خالص. 4- بعد كده ضيفي إليه عصير الليمون وسيبيه على النار لغاية ما يتعقد مع إضافة القرنفل المطحون إليه. وزي ما اتفقنا إنك تشيلي الريم أولا بأول. 5- لما تلاقي المربى استوت شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وبعد كده عبيها في البرطمانات ودخليها التلاجة.
تابع | |
|
| |
ضي القمر عضو فعال
عدد المساهمات : 43 نقاط : 10481 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 22/08/2010
لعبة بنوته كول كول جديد في اللعبة : (1/1)
| موضوع: رد: كيفية عمل المربى فى البيت ..... 8/22/2010, 9:02 am | |
| مربى الجزر
* المقادير 2 كيلو جزر 2 كيلو سكر نصف ملعقة شاى من القرفه الناعمه أو القرنفل حسب المزاج عصير ليمونه
* الطريقه يقشر الجزر ( ويفضل غسيله جيدا بدون تقشير للاحتفاظ بفوائد القشره ) يقطع حلقات صغيره يسلق فى ماء يكفى لتغطيته ينشل من الماء يضاف للماء ناتج السلق السكر ويترك على النار يختبر كل فتره باسقاط نقطة من الملعقة حتى نجد النقطة بها مطاطية خفيفه يضاف عصير الليمونه للمحلول ويترك على النار 5 دقايق يضاف الجزر المسلوق والقرفه أو القرنفل للمحلول على النار 15 دقيقه يعبأ فى برطمانات جافة وهو ساخن للتعقيم يغطى بعد ان يبرد ويوضع فى مكان جاف او بالثلاجه
| |
|
| |
ضي القمر عضو فعال
عدد المساهمات : 43 نقاط : 10481 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 22/08/2010
لعبة بنوته كول كول جديد في اللعبة : (1/1)
| موضوع: رد: كيفية عمل المربى فى البيت ..... 8/22/2010, 9:02 am | |
| مربى المشمش
المقادير: 1 كيلو مشمش,1 كيلو سكر سنترفيش, عصير ليمونه
الطريقه: * ينزع النوي من المشمش. * يقطع المشمش بالسكين قطعا صغيرةه. * في طبق صيني او بلوري يوضع المشمش في طبقات متبادله مع السكر ويترك المقدار6 ـ8 ساعات حتي ويخرج المشمش ماءه * في إناء عميق يرفع المشمش فوق نار هادئه مع التقليب من حين لآخر حتي يذوب السكر تماما. * يضاف عصير الليمون ويترك المقدار علي النار هادئه حتي تعقد المربي. ويرفع الريم. * ترفع المربي من فوق النار وتترك حتي تبرد تماما ثم تعبأ في برطمانات معقمه * تحفظ داخل الثلاجه او في مكان جاف متجدد الهواء
| |
|
| |
ضي القمر عضو فعال
عدد المساهمات : 43 نقاط : 10481 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 22/08/2010
لعبة بنوته كول كول جديد في اللعبة : (1/1)
| موضوع: رد: كيفية عمل المربى فى البيت ..... 8/22/2010, 9:02 am | |
| مربى السفرجل
المقادير
: سفرجل طازج سكر لكل كوب سفرجل كوب سكر عصير ليمون
** الطريقه يغسل السفرجل و يقطع شرلئح هلالية رفيعة مع الانتباه لنزع البذور توضع الشرائح في طنجرة و يضاف ماء كافي لغمرها توضع على النار حتى تذبل حوالي 20 - 30 دقيقة يقاس السفرجل و العصير في كوب يضاف لكل كوب سفرجل مع عصيره 1 كوب سكر تعاد الطنجرة الى النار و تترك على نار هادية الى ان تغلى يضاف ملعقة طعامعصير ليمون و تترك الى ان تتكاثف وتنضج و يتاكد من ذلك بوضع قليل منه على صحن جاف ومسطح نميل الصحن قليلا فاذا حافظ على قوامه جامدا يكون جاهزا تكشط الرغوة كلما ظهرت يسكب بعد ان يبرد في مرطبانات زجاجية جافة وتغطى باحكام و تحفظ في مكان جاف
| |
|
| |
ضي القمر عضو فعال
عدد المساهمات : 43 نقاط : 10481 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 22/08/2010
لعبة بنوته كول كول جديد في اللعبة : (1/1)
| موضوع: رد: كيفية عمل المربى فى البيت ..... 8/22/2010, 9:03 am | |
| مربى الخوخ بـــالتوابل
* المقادير: 8 أكواب من الخوخ المقطع والمقشر 4 أكواب سكر 1 ملعقه صغيره قرفه 1/4 ملعقه صغيره قرنفل
* الطريقه: - ترفع جميع المكونات من الخوخ والسكر والقرفه والقرنفل فوق النارمع التقليب المستمر حتى تمام الغليان. - تخفض درجة حراة الموقد مع التقليب المستر لما يقرب من الساعتين حتى يغلظ قوام المربى. - يتم التخلص من الرغاوى التى تكونت على السطح بواسطة ملعقه معدنيه. - ترفع المربى من فوق النار حتى تهدأ، ثم تعبأ فى برطمانات نظيفه وجافه مع إحكام غلقها. - توضع البرطمانات فى حمام بخار مائى. - تحفظ فى الثلاجه حتى تناولها.
| |
|
| |
ضي القمر عضو فعال
عدد المساهمات : 43 نقاط : 10481 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 22/08/2010
لعبة بنوته كول كول جديد في اللعبة : (1/1)
| موضوع: رد: كيفية عمل المربى فى البيت ..... 8/22/2010, 9:03 am | |
| مربى الفراوله
المقادير:
كوبان فراوله
ملعقتان صغيرتان عصير ليمون
1/2 1 كوب عسل
عبوة من مسحوق البكتين (مادة توجد فى الثمار وخاصة فى التفاح، تتحلل فى المياه المغلية ثم تشكل عند التبخر مادة هلامية)
* الطريقه:
- تخلط الفراولة وعصير الليمون والبكتين فى إناء من الأستنلس أستيل.
- يرفع الإناء فوق النار حتى تمام الغليان، ثم يضاف العسل.
- يترك الخليط للغليان مرة أخرى بعد إضافة العسل مع التقليب من 10- 12 دقيقة.
- ترفع المربى من على النار بعد أن يصبح قوامها مثل الشراب الغليظ ثم تترك لتهدأ وتبرد.
- تعبأ فى برطمان محكم الغلق وتوضع فى الثلاجة.
| |
|
| |
ضي القمر عضو فعال
عدد المساهمات : 43 نقاط : 10481 التقييم : 1 تاريخ التسجيل : 22/08/2010
لعبة بنوته كول كول جديد في اللعبة : (1/1)
| موضوع: رد: كيفية عمل المربى فى البيت ..... 8/22/2010, 9:03 am | |
| §¤°~^™ مربى الـــــــــتفاح ™^~°¤§][
المقادير: 2 كيلو تفاح مقشر ومقطع إلى اجزاء صغيره 6 أكواب سكر 1 ملعقه صغيره قرفه 1/2 ملعقه صغيره فلفل حلو 1/2 ملعقه صغيره جوزة الطيب 1/4 ملعقه صغيره قرنفل 1 كوب عصير تفاح
* الطريقه: - فى إناء كبير الحجم تخلط جميع المكونات من التفاح والسكر والقرفه والفلفل الحلو وجوزة الطيب والقرنفل وعصير التفاح. - يرفع الإناء فوق نار متوسطة الحراره حتى تمام الغليان. - مع التقليب المستمر للخليط، ترفع درجة حرارة الموقد حتى يتحول الخليط إلى القوام الجيلاتينى. - يرفع الخليط من على النار ويتم التخلص من الرغاوى التى تكونت على السطح. - تترك المربى لتهدأ قليلاً ثم تعبأ فى برطمانات جافه ونظيفه مع إحكام غلقها. - توضع البرطمانات فى حمام بخار مائى وتحفظ فى الثلاجة حتى حين تناولها.
| |
|
| |
| كيفية عمل المربى فى البيت ..... | |
|