منتديات بنوته كول
خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح 613623
عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوة معنا
او التسجيل ان لم تكنين عضوة وترغبين في الانضمام الي اسرة منتديات بنوته كول فيتوجب عليكي التسجيل
سنتشرف بتسجيلك
شكرا خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح 829894
ادارة المنتدي خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح 103798

منتديات بنوته كول
خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح 613623
عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوة معنا
او التسجيل ان لم تكنين عضوة وترغبين في الانضمام الي اسرة منتديات بنوته كول فيتوجب عليكي التسجيل
سنتشرف بتسجيلك
شكرا خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح 829894
ادارة المنتدي خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح 103798

منتديات بنوته كول
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتديات بنوته كول اكبر تجمع للبنات وسيدات العرب
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بنوته كول
مشرف عام المنتدي
مشرف عام المنتدي
بنوته كول


عدد المساهمات : 1120
نقاط : 13478
التقييم : 9
تاريخ التسجيل : 23/06/2009

خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح Empty
مُساهمةموضوع: خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح   خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح Empty7/13/2010, 1:03 pm


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




بيضة فى درجة حرارة الغرفة





من 6 ل 7 اكواب دقيق

الطريقة

امزجى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة

اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى
اضيفى الملح و قلبى جيدا
و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا


رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق
و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما
و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت
مع دهان وجه العجينة
و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء


بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة


جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة


و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه


بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم
سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق


قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة
و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز
عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات


برديها بعد كده على رف سلك


و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر


لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس
و سخنيه 5 او 7 دقائق



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



اختبار تضاعف العجينة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة 2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة 1/4 كوب زيت نباتى 3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين سبيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد 1/4 كوب سكر 2 بكتة خميرة فورية 2 و نصف معلقة صغيرة ملح

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
خبز البطاطا الحلو خطوة خطوة بلصور مع الشرح
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل التوست فى البيت بلصور مع الشرح
» طريقة عمل التورتة لجميع المناسبات مع الشرح بلصور
» عمل مكياج ناري خطوة بخطوة بلفيديوو
» كيف تكتب قصة خطوة بخطوة - رائع ويستحق التثبيت
» طريقة استخدام المسك المكعبات خطوة بخطوة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات بنوته كول :: المطبخ :: مقبلات ومعجنات وشربات وسلاطات-
انتقل الى: